Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciální olympiáda 2018

8. 4. 2018

V sobotu 7. dubna 2018 proběhl ve sportovní hale v Chocni již 21.ročník Speciální olympiády v přizpůsobených sportech. Organizátorem byl sportovní klub „Dětský úsměv“ z Chocně, pracující při SPMP.

Jako již tradičně nám olympiádu zahájil radní Pardubického kraje ing. Ladislav Valtr. Letos pan radní udělal radost nejenom našim sportovcům, ale i pořadatelům. Vybavil se sportovně a vyzkoušel si disciplíny s nimi. Koleno pana radního vydrželo i skok do dálky a vydržela i dobrá nálada, která provázela 65 sportovců i 30 jejich pomocníků celým sobotním kláním.

Odpolední čekání na vyhlášení výsledků jsme si zkrátili tancem. Pravidla přizpůsobených sportů určují, že za zvládnutí  8 disciplín jsou všichni sportovci odměňováni na stupních vítězů medailí. Radost z medailí, diplomů a odměn zakončila náš sportovní den.

K pořádání této akce by nestačilo jenom nadšení nás pořadatelů, ale neobejdeme se bez podpory města Chocně, pana starosty Kučery, pana radního Valtra, ale i choceňských firem-Mlékárny Choceň a Pekařství  Lifka. Letos nám opět pomohla i dárcovská sbírka Konzumu Ústí nad Orlicí a věcný dar od firmy Kubík-prodejny potravin.

Děkujeme všem za podporu a doufáme, že do dalších ročníků - nám vydrží elán, pomocníkům jejich chuť pomáhat a sponzorům jejich vstřícnost.

p5090033.jpg

img_3830---kopie.jpg

                  odkaz na fotografie:      http://spmp-usti-nad-orlici.rajce.idnes.cz/duben_2018_Specialni_olympiada/